veckan som gått..

Jag har, som många andra, väldigt lite blogglust just nu, men jag tänkte jag skulle skriva några rader iaf :P

I veckan hade vi projektvecka och vi var ute i Öjersjö brunn och hade musik med sexor och sjuor och särskolan. Vi fick själva planera vad vi skulle göra under lektionerna och jag, Bengt & Veronica hade reklam som tema. Barnen fick själva göra en reklam som skulle innehålla ett musikinslag, teater och någon form av dans. Det blev väldigt bra måste jag säga! :)

Under veckan har jag hört:
"Vad betyder 13? och varför har du 13 på armen?" typ tusen gånger :P
attt jag är snygg av en jättesöt kille med downs syndrom :)
och att jag har väldigt små fötter :P

Min övningselev hade även sin uppsjungning tillsammans med alla andra elever som har tagit sånglektioner av oss som läser sångmetodik. Det gick jättebra och när konserten var slut fick jag denna jättefina ros av henne! Så gulligt och jag blev jätteglad :)

 

Både idag och igår har jag njutit av sommarvärmen som äntligen har kommit hit till Göteborg och legat ute på gräsmattan och solat och läst lite kurslitteratur. Jag har även hunnit med att kasta lite frisbee med Micke :)

I fredags grillade vi tillsammans med Emelie & Jonas och två kompisar till dom. Det blev mkt gott, sen blev det poker (jag kom 2a och jonas vann) och spelet trodde du ja! Då blev det många skratt vill jag lova! hur kul som helst! :)

Igår var det Göteborgsvarvet och Micke var där och jobbade, han var bartender och städade undan efter alla som åt mat efter dom hade sprungit :P

Ikväll ska jag äntligen se Wallander - Hemligheten. Typ den enda filmen jag har missat i Wallanderserien, och typ en av dom viktigaste filmerna, för det händer massor i den filmen...

2 veckor kvar i skolan, har mycket egenstudier så jag ska nog, om vädret tillåter, kunna hålla mig ute på gräsmattan och läsa :) tentan ska ju vara inne den 4e juni. Sen åker jag upp till härnösand den 7e.

 

Ja det var en liten uppdatering i vad som har hänt på sistone. Kram /M


magkatarr...

Är förbannat jävla skitless på att må illa och ha ont i magen nu! Så här illa har min magkatarr aldrig varit förut. Omeprazolen hjälper inte alls heller... Men iaf så var jag på vårdcentralen igår och min förkylning är virus (som vanligt) och hon sa också att dom dagarna magen är som värst kan man ta två tabletter om dagen.. Så jag får väl försöka med det nu då... Men satt och letade efter tips på vad man egentligen ska äta när man har magkatarr på internet och hittade en blogg med jättebra tips. (http://husmoder.blogspot.com) Så jag delar med mig av dom:
  • Kokt mat, t.ex. potatis, ris, bulgur, pasta, couscous, fisk, grönsaker, havregrynsgröt.
  • Frukt. Torkad som färsk går lika bra. Håller igång magen.
  • Bröd, skorpor, kex.
  • Mild fil.
  • Osaltade nötter.
  • Vatten utan kolsyra. (Man blir tillräckligt rapig av katarren)
  • Nikotintuggummin om du inte kan eller vill ge upp tobaken helt och hållet en period.
  • Att äta i lugn och ro! Tugga ordentligt, och lägg ner gaffeln mellan varje tugga.
  • Alkoholfritt på utekvällen. Två vita veckor har ingen dött av. Tror jag.
  • Vila! Stanna hemma en dag tills magen hunnit lugna ner sig. Lägg en extra kudde under huvudet så kan du minska läckaget från magmunnen till strupen.

Sen hade hon tips på mat också:

  • Kokt fisk med kokt ris och kokta grönsaker med en klick creme fraiche.
  • Grönsaksgryta.
  • Havregrynsgröt med äppelmos.
  • Pasta med creme fraiche och färska örter.
  • Potatismos, fiskpinnar och spenatstuvning
  • Jag tycker inget av dom låter hejdundrans jättegott. Men det är kanske värt att prova? Jag vill inte ha ont i magen mera nu! Det hon skrev också var att man verkligen SKA äta fast man inte är sugen på det alls, eftersom mat tydligen är den snabbaste lindringen mot det..

    Ja det här var väl kanske mest tips till mig själv eftersom det nu är jag som har ont, men om det är någon annan där ute i cybervärlden som lider av samma sak som jag så kanske det kan hjälpa någon :)


    beslutsångest

    Idag ringde Gunno (en av lärarna på skolan) och frågade mig om jag vill följa med till Bremen nästa söndag. Alltså den 16e och vara där tills på torsdag... Det var nån kör som han var ledare i som saknade en sopran och då frågade han mig..
    De enda problemen just nu är: vi har projektvecka den veckan och jag måste vara med på den annars får jag läsa den kursen igen nästa år, fast det borde ju inte vara nåt problem egentligen. Det andra problemet är att det är redovisningskonsert för min sångelev och tanken är att jag ska vara där och kompa bl.a. Jag måste höra med min sångmetodiklärare om det är möjligt att någon annan gör det åt mig.. Mormor har sagt att jag får pengar av henne om det är så att jag vill åka.. och det är väl klart jag vill! Om allt löser sig med skolan och om jag blir frisk nån gång! (Har varit illamående och haft ont i magen sen i måndags typ, plus min förkylning..)



    Detta ser väldigt lockande ut i mina ögon! Även om jag ska åka dit för att sjunga, inte för att semestra :P

    Vad tycker ni att jag ska göra? På söndag senast vill han ha svar...

    hemma igen

    I fredags kom jag äntligen hem till Göteborg igen. Tyvärr är både jag och Micke tokförkylda så vi har mest legat nerbäddade hela helgen. Förutom igår när vi var in till Nordstan en sväng och inhandlade hostmedicin och näsdukar och fick hjälp med hur jag skulle göra för att min telefon skulle fungera igen. Nu fungerar den men har inga telefonnummer kvar, förutom dom jag kunde i huvudet, och det var ju inte jättemånga :P Så hör gärna av er med era nummer :)

    Iaf, resan till Tallin var skojig! Mycket sång blev det och vi fick äran att sjunga för, och träffa en av Estlands största tonsättare, Veljo Tormis. Det var mycket roligt eftersom vi sjöng två sånger han har skrivit. Här är lite bilder från resan :)


    Jag och Marie på tåget till Stockholm


    Det var fint väder när vi lämnade Stockholm med M/S Baltic Queen


    Jag, Erik och Andreas undrar "Vad gör vi hääär??" på tallinfärjan ;P


    kören övar inför konserten, jag hade ont i halsen och vilade under repet.


    flickorna dansar till karaoken på båten :)



    Det var lite bilder :) Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag ta tag i tvätten, fast ska passa på att vila lite också så jag blir frisk! Kramar

    RSS 2.0