13.5

Det är 13.5 grader ute och solen skiner! Kan inte bli så mycket bättre! :) Jag tror våren är på väg ;)
Vi ska gå till affären och köpa frukost för äntligen har vi fått pengar! Nu ska vi frossa i frukost. Ikväl blir det våfflor till middag för idag är det våffeldagen :)

våren är kommen

Skulle egentligen ha skrivit detta igår men då var jag så arg så då ville jag inte det ;P

Men iaf! Igår såg jag ett säkert vårtecken! En motorcyklist var ute och körde! Det tycker jag är ett bra vårtecken. Väntar bara på tussilagosarna :) Idag regnade det ju också istället för snöade så det är ju också ett vårtecken tycker jag :)



Har nyss kommit hem från sista vfudagen den här veckan. Idag var en kul dag. Dom har något som dom kallar för upptakt på skolan där alla elever i år 3 får prova på att spela massa olika instrument, bild, drama och dans under ett år, istället för som vi har hemma att dom får komma en dag och prova på alla instrument och sen måste dom bestämma sig för vad dom vill spela. Här får dom prova på allt under ett år. En MYCKET smart idé tycker jag. Och barnen verkar tycka att det är roligt också! :) Så idag har jag varit med på:
*dans - dom fick prova på jazzdans och en asball koreografi till M J:s Thriller! :)
*trumpet - där jag även fick prova. Jag blir nog aldrig bra på det instrumentet. Men det var kul :)
*viola - fick agera pektant och pekade på vilka strängar dom skulle spela på.
*tvärflöjt - han som var lärare spelar sax egentligen så jag fick visa mina fina skills på tvärflöjt för han var inte så duktig. Jag var bättre och fick finare toner än läraren. YESS! :P
*drama - där fick dom mest leka och göra charader, så det var en bra avslutning på dagen.

Nästa vecka sätter jag förhoppningsvis igång med Sång! :)

Så less på dig!

Nyss hemkommen från skolan. Har haft sånglektion med Gunnar. Jag lär mig verkligen ingenting av honom. Eller nej det var fel, han är sjukt bra på språk så jag lär mig ganska mycket hur man uttalar ord och så... Men! Det enda han tjatar om varje lektion är att jag måste gapa. Jag har väl alltid haft problem med att gapa stort när jag sjunger men för mig har det inte varit något problem ändå. Men det enda han tjatar om hela tiden är att jag måste gapa. Idag sa jag till efter att han hade sagt det och jag kände att jag gapade mer. Då sa han bara "Ja men inte tillräckligt". Kan han inte komma med nån bra kommentar nån gång? Man känner sig ganska värdelös... Han kan väl iaf säga "Ja det var bättre, men du kanske kan lite mer?" Eller nåt sånt..
Såna här dagar längtar man verkligen tillbaks till Catharina och Kapells. Världens bäst Catharina som jag lärde mig sååå mycket av! Mycket med tanke på att hon alltid var positiv på lektionerna...
Nästa termin ska jag byta lärare. Jag pallar inte mer.. Vi funkar inte ihop helt enkelt. Men det är ju typ bara 2 månader kvar nu så jag tänker hålla ut! Han ska inte få knäcka mig! :P


Ikväll kommer Malin till oss och ska bo här i en eller 2 dar. Beroende på om hon går vidare imorn när hon söker operalinjen :) Håller alla tummarna för henne!

VFU i Partille

Nu har jag haft två dagar på min nya VFUplats på Kulturum och kulturskolan i Partille. Tyvärr så har sångpedagogen jag ska gå med egentligen inte blivit frisk än så än så länge har jag inte fått vara med på någon sånglektion. Däremot har jag varit med på dans, gitarrlektioner, drama och stråkorkester. Det är ganska kul att få se lite olika saker även om jag inte får se mitt huvudinstrument. Igår var det barndans. En himla massa 4åringar som dansade balett. Så söta! Alla hade små ballerinakjolar och sockiplast med hellokittymotiv :)

Imorn hoppas jag att hon är frisk så jag får lite sång också. Innan VFU ska jag till skolan och öva med Karla från Kuba på våran kammarmusikensemble. Ska bli spännande :P



Det enda negativa med att vara på kulturskola är att jag och Micke typ inte hinner ses alls. Eftersom vi sover typ till 11 iaf och jag åker vid 1-2 tiden till Partille och kommer hem sent på kvällen typ halv 8 - 9 och när jag då kommer hem så är Micke på innebandyträning. Det är lite tråkigt, men den här gången är det ju bara 2 veckor så det ska nog gå bra. :) Vi får se till att umgås ordentligt på helgen istället :)


teckningar

Igår var jag på opera på skolan! :) Såg Falstaff av Verdi som alla operastudenter på skolan gjorde. Det var Riktigt bra och roligt! Micke ville inte följa med så jag tog med mig Emelie ist som aldrig hade varit på opera förut men hon tyckte det var bra! :)

När jag kom hem satt Micke och målade och tyckte att jag också skulle måla. Det resulterade i 3 stycken marioteckningar som jag hängde upp på våran tomma vägg. Jättefint blev det. :P


Fina väggen ;P Får se hur länge dom får hänga kvar ;)

 

  

Micke gjorde en teckning medan jag hann med två stycken ;D Vi är riktigt konstnärliga. Nästan lika duktiga som min syster ;P



Nu ska jag göra mig klar och åka till skolan. Sånglektion och kör. Med halsont. Kul.


besök hos farmor

Igår var vi hos farmor och hälsade på. Det var en eftermiddag med många skratt kan jag lova! Det finns ingen människa på jorden som är så ärlig och rolig som henne! Hon bjöd oss på restaurang i gamlestaden. Det var väldigt gott! =) Och det roliga var att när vi var där så kom det in ett annat gäng som skulle äta. En av killarna i gänget var en gammal klasskompis till Micke! Så sjukt! Vi hade inte ens tänkt att vi skulle äta ute, men farmor insisterade. Restaurangen hon ville åka till först har stängt på helger så det blev inte där så hon bad taxichauffören lämna av oss på ett ställe som han tyckte var gott och Vips! så träffar Micke en gammal polare. Så sjukt!

Tog en fin bild på våra glas. Kan ni gissa vem som drack ur vilket glas? :P


Så underbart det är!

Finns det något bättre än att vakna på morgonen och när man tittar ut så skiner solen och snön smälter! I flera dagar nu har jag fått vara med om den lyxen, jag hoppas solen vill stanna kvar länge så jag får fortsätta att njuta av blå himmel! :)



Fast i morse vaknade jag av att jag fick en armbåge i pannan. Det gjorde ont. Aj. Min älskade? sambo skulle vända på sig sa han. Måste han armbåga mig då? ;P Hur som helst, ingen bula och det gör inte ont så så farligt var det kanske inte :)

När han hade gått upp också så skulle han använda micron för första gången sen den kom hit. Poff! Lät det. Micke kom till mig som låg kvar i sängen och sa: Jaha, det var den micron det.
JAg frågade om det inte bara kunde ha varit en säkring och om lampan lyste? Jag tyckte att Micke sa ja, så jag tänkte inte så mkt mer på det för sen fick han igång micron...

När jag gick upp sen och hade varit nere i tvättstugan med tvätten och skulle göra frukost.. ca 20 min efter Micke hade gått (han har innebandymatch idag med) så öppnar jag kylskåpet som inte står på! Jag konstaterar att det är en säkring som jag lätt fixar. (Jag är väldigt händig ;P ) blir ARRRG och ringer Micke och frågar om han inte märkte att kylskåpet också hade blivit avstängt. "Näeee" fick jag till svar.
Typiskt karlar ;) Som tur var hade inget hunnit blivit dåligt!


Näe nu ska jag inte gnälla mer. Efter att jag har tvättat färdigt idag så ska vi åka upp till farmor och hälsa på. Då blir hon glad! :)

mitt i-landsproblem är över! :)

Ja äntligen har våran micro ankommit till vår lägenhet i Göteborg! Vet inte om jag har sagt det förut men vi glömde ju micron i all hast i Härnösand när vi flyttade ner alla sakerna hit. Har därför levt utan micro i nästan 7 månader! Men det har gått bra faktiskt, använder inte micron till så mycket och det man använder den till har man kunnat göra i ugnen fast med längre tillagningstid ;P Det enda jag har saknat lite grann är micropopcorn men nu kan jag äntligen göra det igen! Wiie! :D


vår kära micro! Tack Kent och Gittan för att ni tog ner den åt oss! :)


Idag firar jag och Micke 1 ½ år tillsammans! ♥ Grattis till oss! ♥

Micke är och spelar innebandymatch i Floda och jag njuter av att solen skiner. Tror vi ska fira oss med var sin pizza ikväll när han kommer hem :)

 

Ha en fin helg alla!


mario

Jag är fast i paper mario till nintendo 64 ;P Micke lånade det av sin bror och tog med det hit och jag tyckte det såg jättetråkigt ut, men sen när jag väl provade så blev jag fast och kan inte sluta! :)



Mitt mål: befria princesss peach från bowser och ta tillbaka star roden :)





Idag är det även tänkt att vi ska sluta dricka läsk. Vi får från och med idag bara dricka det på helgerna. Vi får se hur det går med det ;) Vi fick ju en soda streamer i julklapp som vi kan använda till att kolsyra vatten med ist ;P


RSS 2.0