Busy day

Idag ställde vi väckaren på 10. Men jag vaknade innan och var pigg så jag studsade upp ur sängen och in i duschen. Lät väckaren vara på så att Micke skulle vakna. ;P Sen åkte vi ner till Färghuset och hämtade våra tapeter, sen en sväng på ICA och sen skyndade vi oss hem och gjorde våfflor till frukost för idag är det våffeldagen! :) Mickes pappa kom och sen åkte jag på skolan för flexlektion. När jag kom hem var tapeterna uppsatta och här är resultatet!



Bilden blev lite ljus för att solen lyser in så vackert i våran lägenhet ;P

Innan jag åkte hem så hade jag bett Patrik (fiol & violalärare på skolan) att titta på morfars gamla fiol om det fanns någon räddning för den och om det var värt pengarna att rusta upp den. Han sa att jag måste byta stall, sätta i stämskruvar och ev fixa en liten kant som är loss åsså var det nån grej med hur strängarna låg mot greppbrädan och jag måste fixa nya strängar såklart. Stråken är också typ helt kaputt så den skulle behövas bytas ut.. men jag har ju en annan stråke till min andra fiol så den utgiften kanske jag kan strunta i än så länge... Totalt så trodde han att det skulle gå nånstans på runt 2000:- Men han tyckte att det var en helt okej fiol och det är ju billigare att fixa till den än att köpa en ny ;P

Här är morfars fina fiol:



En stradivariuskopia är det ;P Mamma å pappa kanske vill sponsra mig att betala den så blir jag kanske ett fiolproffs igen? ;P hahaha

Nu ska jag skynda mig att laga mat och sen ska jag åka till Sollefteå och repa. Inte en enda lugn stund idag alltså.
Hoppas alla har en bra dag!
Grattis också till Johan som fyller 28 och Therese som fyller 25 idag!

Tillbaka till verkligheten

Nu har jag varit i skolan i två dagar sen alla sökningarna tog slut. Nu börjar det liksom om igen och livet i skolan återgår till det normala... Trodde ni ja :P För idag fick vi noterna till Allsköns Musikafton!! JEJJ! Nu är det bara att sätta igång att repa, repa, repa! Ska bli så kul! =) Innan vi fick noterna fick vi även lyssna på vad dom som har varit kvar på skolan har sysslat med under tiden vi har varit borta. Fyra stycken duetter fick vi lyssna på. Mycket bra! =) Erik & Erik, och Emma & Johanna hade dom roligaste duetterna :) För Erik & Erik spelade fulla och Emma & Johanna sjöng Kattduetten :) Bara en massa "mjau" alltså ;P

Jag är lite nostalgisk och minns allsköns från förra året:


"Hans & Greta" Jag som Hans, Susanna som Häxan & Annika som Greta.


Jag, Fanny & Malin är älvor i "Iolanthe"

I år efter att vi har genomfört allsköns så kommer vi att åka till Berlin med klassen på morgonen efter! Så himla kul! Jag längtar!! :D



Jag vill leka med nån ikväll... nån som vill leka med mig? ;P


fredagkväll

Ikväll var det tänkt att vi skulle gå och lyssna på Emil i min klass.. men det blev inställt. Då blev jag lite ledsen så jag tvingade Micke att ringa till Totte och Sara och fråga om dom ville umgås med oss. Det ville dom. Det var bra tycker jag :)
Vi har tittat på Så ska det låta och Lets Dance.. Lite chockade blev vi att Magnus gick till final. Men kul! :D
Spelar spel håller vi också på att göra - Absolut överrens eller som hund och katt. Kul spel tycker jag. För jag har vunnit båda gångerna ;P





Spelar lite guitar hero gör dom nu... Fast dom klagar på min gitarr. Jag förstår inte alls varför för jag tycker inte att det är nåt problem alls ;P

Imorn ska jag jobba på ICA igen.. halv 9 till 3... Måste upp tidigt! Uscha! Fast sen så kan jag ju bara vara hemma och mysa hela dagen :)

Vi har beställt tapeten nu iaf.. Det blev den. Vi hoppas på att det blir bra helt enkelt ;P


Back in Härnta!

Nu är jag hemma igen efter min sista roadtrip och sökning till musikhögskolorna för i år. Jag blev godkänd i Ingesund också så nu väntar jag på svar från Göteborg och Ingesund om jag kommer in eller inte. Svar får jag den 24 april.. Lite mer än en månads väntan alltså.
Jag och Vegard åkte hem igår efter att vi hade gjort vårat sista prov som var klart ca 17.00... Kom till Härnösand typ kvart i 2 på natten. Hyfsat trött och less då. Plus att jag lyckades dra på mig en förkylning igen i måndags. Helt sjukt var det. Jag kände mig hur pigg som helst och det hade gått bra att sjunga, kände iofs att jag var helt slut efter alla teoriproven och när jag kom till vandrarhemmet så sa det bara pang åsså fick jag jätteont i halsen och blev hur trött och slut som helst. Snuvan kom senare på kvällen och har ännu inte lämnat mig. Därför blev det ingen dans idag, tråkigt tycker jag.

Micke drog däremot med mig på Fresks och Färghuset idag eftersom han tycker att vi ska sätta upp en fondvägg i sovalkoven.. Vi funderar på den här tapeten, tror ni att det kan bli bra? Jag behöver smakråd! :)



Helst skulle vi vilja ha en tapet med sammet.. men dom kostar typ 1000 :- rullen så det kände vi att det var lite väl dyrt eftersom vi skulle behöva 2 rullar och bara använda typ 10 cm av den andra rullen.. Så tyvärr blir det ingen sån..
Var helt slut när vi kom hem från stan så jag låg och tittade på tv medans Micke var på innebandy och sen lämpligt till att han kom hem så somnade jag. När jag vaknade igen stog maten på bordet. Det var mycket trevligt tycker jag, och gott! :)

Nu ska jag poppa lite popcorn och titta på nån film tror jag, Micke är på innebandy igen och kommer inte hem förrän efter elva.. Så nåt måste jag ju göra för att fördriva tiden :)

Heja Malena!

Melodifestivalen är slut! Och jag är så lycklig!! :D HEJA MALENA! Jag tror faktiskt att det kan gå bra i Eurovision för Sverige.. men man vet ju aldrig.. Kanske blir en flopp?
Jag tycker iaf att det är jätteroligt att en operalåt vann. Tro det eller ej, så röstade jag faktiskt inte en enda gång. Micke fick ringa en gång och rösta på H.E.A.T däremot.
Ida sa att dom aldrig kommer att kunna sjunga med i låten för att dom inte hör vad hon sjunger.. Så därför bjuder jag på texten här:

La Voix

Can you keep a secret 
Can you keep a secret
I'm in love with you
Can you make a promise
Can you make a promise
Stay forever true
Then I'm forever yours




Je t'aime, amour, quand j'entends la voix
Je t'aime, ma vie, c'est jamais sans toi
Je vis ma vie pour toi, c'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand j'entends la voix



Tell me what you're feeling
Tell me what you're feeling
I just wanna know
Tell me what you're dreaming
Tell me what you're dreaming
Let your feelings show
Stay and don't let go

Je t'aime, amour, quand j'entends la voix
Je t'aime, ma vie, c'est jamais sans toi
Je vis ma vie pour toi, c'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand j'entends la voix
Je vis ma vie pour toi, c'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand j'entends la voix
J'entends la voix
La voix








Foto: Pether Engström

Om filmen

Herregud. Mycket bra film och Mikael Nyqvist är bra som vanligt!
Vi gick (duktigt för att vara oss, men jag tänkte att vi skulle spara lite bensinpengar och miljö?) till bion vid halv 9. Micke hade ju fått biljetter i födelsedagspresent av Nordströms som han jobbar för så vi tyckte att det var en film vi kunde utnyttja dom biljetterna på. :)
Filmen började 9 och vi kom precis hem. Lång film var det alltså! Typ 2 ½ timme lång.. Men den kändes inte lång och långtråkig som det kan kännas ibland med så långa filmer. Utan man var inne i den hela tiden och den blev inte tråkig. Däremot var den lite väl brutal några gånger...
Det är helt klart en film jag rekommenderar alla att se om ni har möjlighet :)





Nu ska jag sova. Fast först har jag lovat Micke att jag ska battla en låt mot han på Guitar Hero.
Nattinatt!


Män som hatar kvinnor

Ikväll ska vi på bio. Jejj! =) Vi ska se Män som hatar kvinnor. Jag har hört och tror att den är bra :) Ska bli spännande.
Det går inte att ladda upp en jävla bild! Blir sur..  Grr!

Igår efter dansen, som jag förövrigt sög på igår för mina ben kändes som bly, så skjutsade Micke mig till Anna. Tittade när hon målade sin stol rosa åsså hjälpte hon mig att tona mitt hår. Mycket nöjd. Tack Anna! :)

Imorn åker jag till Sollefteå. Ska sjunga på bröllop och eventuellt ett dop på lördag. Sen ska vi repa lite och sen ska jag skyyynda mig hem till Micke och Melodifestivalen :)

åsså snodde jag det är från den andra Ida :P

Ja, jag bara snor och snor. Men jag tycker att det är så kul. Även om det står typ samma sak i alla såna här saker ;P


1. När gick du upp idag?
ca 11.00 tror jag


2. Diamanter eller pärlor?
Diamonds are a girls best friend.. ;P


3. Senaste filmen du såg på bio
Yes Man!


4. Favorit tv-program
2½ men, Scrubs, Vänner, SatC


5. Vad åt du till frukost? 
Jordgubb/rabarbersaft för att allt annat var slut och 3 limpmackor med skinka.


6. Vad är ditt / dina andranamn?
Madeleine, Christin


7. Din favoritmat?
Fläskfilé och potatisgratäng är en hit. Annars nästan allt som man kan göra av älg samt kräftor och räkor.


8. Vilken mat gillar du inte?
Ost i alla dess former, svamp, majonäs och smörgåstårta
 

9. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Lyssnar aldrig på CD juh.. Och i bilen.. där vi mest lyssnar på musik.. är det rock klassiker som gäller!


10. Vilken bil kör du?
Mikaels Audi.
 

11. Vilken är din Favoritmacka?
Ciabatta med smör, skinka, sallad, tomat och gurka. Yummi!


12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
Vet inte.. folk som ljuger är inte kul..


13. Vilka är dina favoritkläder? 
Leggings å linne
 

14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka?
Maldiverna, Hawaii, Afrika på safari


15. Favoritklädmärke?
H&M & Gina Tricot
 

16. Var vill du dra dig tillbaka?
Har ingen aning. Det dröjer länge innan jag drar mig tillbaka...;P


17. Favorittid på dagen?
Kvällen


18. Var är du född?

Sollefteå BB


19. Vilken är din favoritsport att se på?
Oj, jag tittar ju på allt nästan, Ishockey, fotboll, handboll, friidrott, alpint & skidskytte


20. Coca Cola eller Pepsi?
Helt klart Coca-Cola!
 

21. Fotboll eller ishockey?
Fotboll


22. Är du en morgonmänniska eller nattuggla? 
Nattuggla. Jag hatar att kliva upp på morgonen!
 

23. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr.
 

24. Några spännande nyheter att berätta för oss? 
Njaeee.. jag ska köra bil själv till Arvika på söndag.. Det är ganska spännande för mig.. :P
 

25. Vad ville du bli när du var liten? 
"en sån som jobbar i affär, svart dagmamma eller känd sångerska"
 

26. Bästa barndomsminnet?
När alla bybarna lekte tillsammans. Dunken, mörkerkurragömma, fotboll.. Härliga tider!


27. Varit i Afrika?
Nej men jag vill!!!
 

28. Nånsin rullat in någon i toapapper? 
Nej men vi har satt upp vita papperstallrikar på hela grannens röda hus. Det såg ut som en flugsvamp. Mkt fint! :) OBS! Det var dom vuxnas idé!


29. Varit med om en bilolycka? 
2 ggr. Fast aldrig ngt allvarligt.
 

30. Favoritdag i veckan?
Fredag. Äntligen helg!


31. Favoritblomma?
Tulpaner. Annars såna med tjocka blad som inte dör så lätt när man glömmer vattna dom ;P


32  Favorit-snabbmatsrestaurant? 
MAX
 

33. Har du någon cykel?  
Ja en jättefin silvrig och röd! :)
 

34. Vem fick du senaste mailet från? 
Pappa, han brukar skicka massa tok :)
 

35. I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
IKEA, Gina Tricot, Carlings


36. Senaste personen du delade en middag med? 
Micke, kycklingwok & spagetti
 

37. Vad sysslar du med just nu?
Lyssnar på scrubs, väntar på att dansvideon ska bli färdigskickad från Ida..


38. Favoritfärg? 
Rosa & svart
 

39.  Hur många tatueringar?
2


 


snor detta av Ida för det verkade kuligt :)

Här ska man fylla i varje sak med bokstaven som ens namn börjar på,
du får inte använda samma ord flera gånger.

1. Vad heter du? Martina
2. Ett ord på 4 bokstäver? Mjöl
3. Flicknamn? Matilda
4. Pojknamn? Mikael
5. Yrke? Matkonsult
6. Färg? Mörkgrön
7. Klädesplagg? Mockasiner
8. Mat? Mumsig
9. Sak i badrummet? Mopp (bara för att skurmoppen ligger på tork i badkaret :P)
10. Plats/stad? Maldiverna/Mariestad
11. Orsak att vara sen?  Möte
12. Något man skriker? MÅÅÅÅL!!!
13. Film? Monsters Inc.
14. Något man dricker? Mjölk
15. Artist? Metallica
16. Djur? Majsorm
17. Gatunamn? Magasingatan
18. Bil? Mormors
19. Sång? Memory remains
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Manifestation

fy fan vad jag är bra! part 2

Ja herregud! Vad är det med mig egentligen? Nu har jag varit duktig två dagar i rad! Okej.. jag orkade inte kliva upp imorse för att åka till skolan och se David & Jespers pianokonsert, som säkert var jättebra! Men det är också det enda... Jag åkte dit vid halv 3 för att ha pianolektion. Gick mycket bra. Sen övade jag inför proven i Arvika/Ingesund.
Åkte hem och åt rester.. Har börjat lära mig att man inte bara kan slänga mat även om det är tråkigt att äta samma sak två dagar i rad..
Sen har jag bara städat, städat och städat! Har dammsugat, bytt dammsugarpåse - för det har jag också lärt mig att man måste göra ibland :P varit upp på vinden och letat fram skurhinken, hittade däremot inte skurmedlet så jag var till våran söta tant här bredvid och fick låna lite av henne. Det var snällt. Skurat golven, gjort rent spisen med svinto, städat badrummet, diskat och plockat i ordning här hemma så det är jättefint när Micke kommer hem från jobbet! Jag tror han kommer att tycka att det är jättefint! Eller - han måste tycka att det är det och att jag har varit duktig! Annars får han stryk! ;P

Så här shiny och fint är det:





Jag är lite sugen på te och mackor. Tror att jag ska fixa iordning det efter att jag har hämtat Micke.. Fast han är väl säkert inte alls sugen på det för han är och fikar tårta hos Felix mamma.. Skit! :P


Sen måste jag bara säga ett Stort GRATTIS till Sandra & Nicklas som har blivit villaägare!

Idag har jag varit duktig

Ja, jag har iaf gjort fler knop än på länge. Jag har tex:

  • Spelat trummor i Solum med Micke. Har kommit på att det kan vara bra att kunna om jag ska bli musiklärare. Det gick dock inte superbra :P
  • Varit på skolan och transponerat en not, spelat saxofon, sjungit igenom sångerna till c-provet och satt tonart på bröllopssången jag ska sjunga på lördag.
  • Gjort god mat & diskat. 
  • Ringt och bokat vandrarhem i Arvika.
  • Ringt Astrid Domino (sångpedagog) och pratat med henne om när jag kan få ha min sånglektion med henne.
  • Pratat med mormor och jag får låna hennes bil samt bensinpengar så jag kan ta mig till Arvika.

Ja. Ganska duktig tycker jag att jag har varit iaf :)  Inte så mycket mer att berätta. Jag längtar tills på onsdag när det är dans. Jag har massa dansenergi som vill ut!!


helgen :)

Igår vaknade vi jättetidigt! (08.50 :P ) för att vi skulle följa med mamma, pappa, Angelica, Emma & Kicken till Birsta. Angelica skulle köpa en spjälsäng och lite grejor till Emma. Hon börjar bli så stor nu så nu måste hon ha en riktig säng att sova i. :)
Här tittar pappa och Emma på leksaker inne på barnavdelningen på IKEA:

Men hon ville inte ha den sköldpaddan sa hon. :P

Vi var väldigt länge på IKEA å  Birsta city.. Micke blev trött och Emma också. Innan vi for hem så bjöd Kicken oss på middag inne på Cupolen. Det var väldigt mumsigt. Sen gick vi tillbaks till IKEA igen så vi kunde köpa en stång till våra fransgardiner som vi köpte på Boom. Här sitter jag och Emma och väntar på att dom andra ska bli klara så vi kan åka hem.





På kvällen var det tänkt att vi skulle gå på bio, men vi var så himla trötta så vi åkte ner till Totte & Sara ist och tittade på Melodifestivalen och spelade Catch. Det var himla trevligt och skojigt! :) Var hemma vid halv 1 tror jag.

Idag sov vi lääänge. Det var skönt med tanke på att vi klev upp så tidigt igår. Har inte gjort många knop idag. Mest slöat och tittat på tv. Just nu är det Beck - den svaga länken. Så jag ska koncentrera mig på den nu. Micke kommer väl när som helst. Han är och spelar innebandy med några coopmänniskor som han ska spela tillsammans med på nån cup..

Ja det var väl allt för mig. Tack och hej! :P

Nej det är ingen vanlig dag!

För  vi firar 6 månader idag! Hurra hurra hurra!

Vi har firat med Ben&Jerry's och vi har hyrt film som vi ska se om ett tag. :)

Lägenheten är dessutom så gott som klar. Iaf det vi höll på med nu. Väggarna är färdigmålade och Totte & Sara var här igår och hjälpte Micke att sätta upp hyllorna på väggen medans jag var på jobbet. Så här fint blev det:



Tror inte att pärmarna ska få bo på hyllan däremot.. Det förstörde intrycket lite grann ;P
Hoppas alla får en trevlig helg!


glasskalas, städning och spackel

Igår var vi bjudna till Anna på glasskalas eftersom hon fyller år imorgon! och vilket kalas sen! Det fanns massa olika sorters glass, maränger, massa olika såses och strössel, hallon, bananer, olika chokladkex och grädde!  (glömde jag nåt?) Helt sjukt gott var det! Jag är glad att jag inte hade ätit mycket innan jag kom dit :P

Tog några bilder som ni kan njuta av :)


Stenmark, Mattias och Tor. Är det bara jag som tycker att det ser ut som att tapeten har lossnat och ramlat ner i Tors hår? :P

   
  

1.) Jens 2.) Fraj i snygg pose. 3.) Nicklas 4.) Ida äter glass 5.) The birthday girl herself!

 

1.) Sandra och Ida har roligt på golvet. 2.) Micke och jag med dubbelhaka :P


Efter kalaset åkte vi hem och städade så det var jättefint här hemma! Och idag ser det ut så här:





Soffan och sängen är utdragen från väggen och alla kanter i tapeterna är spacklade.. Längtar tills vi kan måla väggarna så att vi kan få tillbaka allting där det ska vara och få upp vår nya hylla på väggen så det kan bli fint här igen! Som det ser ut nu kan man ju inte bjuda hem nån :P
Nu ska jag laga mig lite mat. Micke är på jobbet. Sen måste jag börja läsa alla papper som jag fick på ICA idag. Har läst boken så nu är det bara pappershäftena kvar! Jejj me! :P
Hoppas alla har det bra!
Kram


RSS 2.0