Dagens Mattips!

Tänkte slänga in ett litet mattips till alla studenter och stressade människor som läser min blogg :) Väldigt enkelt och gott! Receptet är snott av syster Angelica (ingen aning om var hon har fått det ifrån).

Laxfilé i folie

Du behöver:

Laxfilé
creme fraiche
tomat
persilja
citronsaft
peppar & salt

Så här gör du:

Skala potatisen. Lägg laxfilén på folie, salta och peppra och pressa citronsaft över. Klicka på en matsked creme fraiche. Hacka tomat och persilja och lägg ovanpå. Gör ett litet paket och lägg det sedan på potatisen i kastrullen och koka. Allt blir klart samtidigt och smakar väldigt mumsigt! :) Dessutom blir det väldigt lite disk = extra plus :P
Till alla studenter: Man blir intelligent av fisk! Ännu en anledning till att prova detta recept ;)


ensemblevecka

Nu är ensembleveckan igång och det känns så himla roligt! Jag sjunger en duett med Malin ur Pergolesis Stabat Mater och sen gör jag och David (pianist) en sång ur Skotska sånger av Beethoven som är faktiskt ganska fin :) Haft lektioner på båda idag och det gick toppenbra =) Ska även sjunga nån körgrej ur den där skotska sångerna men har inte tittat på det än ;P Dessutom dansar jag renässansdans, ska komma ihåg att ta hit min medeltidsklänning som jag har hemma i Sollefteå, kanske får användning för den =)
Här är lite bilder från första dagen på ensembleveckan

David spelar även min och Malins duett ur Stabat Mater


Johanna in action


BusFanny


Här dansas det Pavane


SötVegard




Efter skolan var jag, Malin och Frida och storhandlade på Coop. Nu har jag massa mat så jag hoppas jag klarar mig ett tag framöver :P Jag gjorde även mycket god mat när jag kom hem. Kycklingfilé med vitlök, persilja och citron och klyftpotatis! Yummi!

Sunday, windy Sunday

Haft fullt upp hela dagen. kyrkan kl 09.45 - 12.30 å sen åkte jag hem och städade till lite här hemma för det såg verkligen förjävligt ut! nu har jag dammsugat också så nu känns det lite bättre, även om det inte på långa vägar är fint här.. Nyss hemkommen från körrep som vi också hade idag... och igår var jag i kyrkan 2 gånger på samma dag! man skulle nästan kunna tro att jag har gått och blivit religiös :P men får man pengar för att vistas i kyrkan har jag inga som helst problem med det :P
Sassa fyller 30 år idag! GRATTIS! och igår hade hon fest på Rosenbäcken. Jag agerade pressfotograf men jag tog inte så många bilder som jag trodde. Dessutom lyckades jag att Inte ta en bild på Sassa när hon var tillfixad och hur fin som helst! Klantigt av mig tycker jag.
 Det är spännande att jag - som var nykter, ser mest full ut på denna bilden :P






Nu ska jag snart åka till Anna och beställa pizza av M från Mini och ha mys framför tvn =) Det blåser som attan ute så jag är väldigt glad att jag har bil den här veckan! :)




Ja just det! Jag måste ju även berätta att jag och Anna var och köpte en barnvagn igår för endast 700 kr! Det var en skojig liten roadtrip, så nu står den hemma i min lägenhet.. Måste säga att känslan är lite mysko :P Så här ser den ut =)


pump up the jam!

Frisk! Äntligen! Ni anar inte hur skönt det känns :)
Lite om helgen...
Fredag: Långtråkig dag med huvudvärk och inget att göra. Gick därför till Emma på kvällen där hon hade lite fest.. vi var inte så många där.. och jag drack bara ett glas vin. Kände att det räckte så. Hemma vid halv 12 typ.
Lördag: Frukost på stan med Malin och Siri vid halv 2.. Hade ingen frukost hemma så det fick bli baguette på rutan =) somnade när jag kom hem och sov till typ halv 6, ville inte göra mat så Mattias följde med mig på pinocchio och åt pizza, sen tvingade han med mig på fest på Rosenbäcken.. fast jag var ju nykter eftersom jag skulle spendera kvällen med M i Solum efter att han hade slutat. Det var mysigt :)
Söndag: Sov till 12... igen.. har sovit så himla länge dom här dagarna som jag har varit sjuk så det är helt sanslöst. Tur att jag ska till skolan imorn så man kan få lite rutin på dagarna =) Gick på tempo och handlade frukost eftersom jag var så dum och inte gjorde det igår. Sen idag har jag även tränat! Body Pump med Malin. Jag var inte alls sugen vid halv 3.. (den började halv 4) men jag tog mig i kragen och cyklade ner till simhallen och gissa om jag är glad att jag gjorde det! Det var så himla kul å skönt efteråt! Mina ben kändes iofs som spagetti men nu jävlar ska jag verkligen komma igång med träningen! Helt slut när jag kom hem. Stog i duschen i säkert en halvtimme, sen lagade jag lite lyxsöndagsmiddag till mig själv - potatisgratäng och kyckling. Mums =) Däremot så har jag inte orkat diska efter maten... jag får göra det imorn ist :P Kvällen har spenderats med stickning och tvtittande här i min ensamhet.. M kommer väl snart hoppas jag.. fast jag tänkte ju gå å sova så vi får se hur det blir med the quality time där...

jaja det var lite om min helg.. hoppas jag inte tröttade ut er allt för mkt genom all läsning :P Det blir så när man inte orkar blogga varje dag :P
Puss!

less på influensan

Jaha. Då har jag spenderat ännu en dag med att inte gå till skolan. Ringde till vårdcentralen imorse för jag hade fortfarande ont i halsen. Hann inte ens beskriva alla mina symptom innan hon hade berättat dom för mig och sagt att det är nån virusbaserad influensa som går nu. Hon sa åt mig att stanna hemma tills jag blir frisk. Så jag lyder hennes råd :P

Har spenderat dagen med att göra klart fotoalbumet jag började med igår och nu är jag snart klar med nummer två! Jag känner mig väldigt duktig! Jag har kommit så långt fram i tiden som till september 2006 nu så nu är jag snart på 2008...  Yeah right! Men det går framåt iaf =)

Börjar bli lite trött.. ska dricka mig en kopp te nu och avsluta phösarveckanbilderna och sen ska jag gå och lägga mig.

Natti natti

dessa foton

Nyss hemkommen från Anna. Har tittat på Top Model och Vem kan slå Filip och Fredrik. Det var mycket trevligt, förutom att jag blev väldans allergisk mot hennes liljor som hon hade fått i torsdags. Alla som läser detta: Köp mig aldrig en lilja :P Dom är otroligt vackra men dom luktar så himla starkt!
Innan dess så åkte jag med M ner på stan, snodde hans bil och körde bort på Åhlens och köpte mig 3 fotoalbum! Kan säga redan nu att dessa 3 fotoalbum inte kommer att räcka långt... :/ Åkte upp på villan eftersom fiket var öppet och träffade lite folk och satt där och klippte och klistrade in massa bilder. Fyllde nästan ett helt album med bara två events.. JAg känner äntligen att jag har ork till att försöka fixa albumen nu. Och det är bra eftersom jag ligger så långt efter. Dom korten jag satte in nu var från spexet 2006 och Irlandsresan som var typ veckan efter den... Det är inte lika kul när det är så längesen man gjorde grejorna. Men nu ska jag fanimej komma ikapp!
Lägger in en bild från tiden då det begav sig...


 Sandra, AC, Matti och Anna


Nu har jag nyss fikat lite och ska passa på att läsa lite om FRAdebatten innan jag går och lägger mig. M kommer till mig sen när han har slutat jobba! Jeeejj! Kanske jag slipper mardrömmar i natt! :)

Brahms är min nya idol

Nyss hemkommen från skolan. Har varit och lyssnar på konsert med Johan Fröst och Weberkvartetten. Dom spelade musik av Johannes Brahms. Han är min nya klassiska idol! Så himla underbar musik! Jag och Malin sjöng visserligen lite av honom förra året men det är inget mot för hur hans pianoverk och hans kvartetter är. Så himla snyggt! Han såg inte ut som en glad gubbe. Men skriva musik det kunde han verkligen =) It made my day a little av att få lyssna på den konserten. Jag är glad att jag var där :) Måste ju berömma Johan och Weberkvartetten också. Dom var strålande!







Annars är jag fortfarande förkyld.. lite bättre är det ju iofs, men blir helt slut när jag anstränger mig (kan även bero på dålig kondition) och jag har lite ont i halsen fortfarande.. Men det är på bättringsvägen :)
Nu ska jag titta på I ditt ansikte med Magnus Betnér =)


varför gör det så ont?

Jag har, sedan i tisdags ungefär, varit förkyld. Igår blev min halsmandel svullen och idag gör det ont i halsen. I förrgår gjorde det även lite ont i benen... och nu idag. Fredag, gör det ont i hela jävla kroppen! eller det kom iofs igår när jag skulle gå å lägga mig.. det var då det började. Kunde inte röra mig för då gjorde det ont. Påslakanet på täcket var "för hårt" så jag fick lägga en mjuk filt under. Det gör ont att duscha, att sitta. Det enda som är någorlunda skönt är när jag ligger ner helt blixtstilla. Ja, jag vet.. Jag tycker väldigt mkt synd om mig själv just nu. Men dagen har faktiskt blivit lite bättre sen M var här.. Han var tyvärr inte här så länge för han började jobba 13.30 men han var här tillräckligt länge för att få mig på lite bättre humör.

Älsklingen gav mig nämligen en ros :)






Nu ska jag sätta/lägga mig i soffan igen och tycka mer synd om mig själv. Ringde till vårdcentralen idag också. Men dom tyckte inte att det var nån idé att jag kom dit eftersom jag inte har haft ont i halsen i tre dagar.. dom kan tydligen inte hitta nåt om det inte har gjort det. Så om det inte har gått över på måndag ska jag ringa igen. Så kul tycker jag inte att det är med telefonkö så jag hoppas att jag är frisk då!

Sommaren som aldrig badade...

Löven på träden börjar bli gula, det blir kyligare i luften och dom ljuva och ljusa sommarkvällarna som man kunde sitta ute och mysa i har försvunnit tillsammans med höstkylan. När jag tänker tillbaka på sommaren 2008 så är det mest bara en sak som slår mig. Jag har inte badat en enda gång i sommar! Ångest? Ja!
Visst, vi var ute med båten på ångermanälven en gång, jag, mamma, pappa, Christer och Mysak. Det var hur fint väder som helst den dagen och jag hade mer än gärna badat. Men just den dagen fick jag inte det. Jag fick nöja mig med att bada benen.. Så nu när sommaren verkligen är slut och det verkligen är så att jag inte badade, inte ens i poolen på risön, känns det lite trist. Jag skulle ju iofs kunna hoppa i havet nu.. men det känns inte så lockande som det gör en varm sommardag...




Är hemma från skolan idag. Mina bihålor mår inte så bra och jag är täppt i näsan och tung i huvudet. Kände att det var lika bra att stanna hemma och bli frisk. :) M kommer förhoppningsvis hit och tar hand om mig snart också :) Älskar dig!

080906

du älskar mig.





















080906
jag älskar dig.

RSS 2.0